Vine fra Sydafrika

Vine fra Sydafrika har vi kunnet få i mange år. Altid til en fair pris og som oftest i en god kvalitet. Der er en del bulkvin, men den er også fin nok, sammenlignet med så meget andet.
Sydafrika er et af de mest markante vinproducerende lande på den sydlige halvkugle. Med mere end 300 års vin fremstillingshistorie beskrives det ofte som vinlandet, der byggede bro mellem den gamle verden og den nye. Størstedelen af ​​vinene fremstilles ved hjælp af New World vin fremstillingsteknikker, men har ofte mere til fælles stilistisk med deres Old World-kolleger. Siden afslutningen af ​​apartheid har sydafrikansk vin nydt international opmærksomhed og anerkendelse for sin store variation af stilarter.

Western Cape leverer vinen

Sydafrikas vinindustri produceres primært i og omkring det frodige, robuste landskab i Western Cape. Her giver overflod af bjerge, dale og plateauer vinproducenter mulighed for at producere en bred vifte af stilarter. Vingårde findes også i Nordkappens Orange River-region, hvor det flade, karrige landskab domineres af Kalahari-ørkenen. De fleste af Sydafrikas vinproducerende regioner har et Middelhavsklima, der er væsentligt påvirket af mødet mellem Atlanterhavet og det Indiske Ocean.

Den sydafrikanske vin signature

Landets signatur variant er Pinotage, en oprindelig krydsning af Pinot Noir og Cinsaut, som sjældent findes i mængde i noget andet vinproducerende land. Shiraz er også vidt plantet, ligesom Cabernet Sauvignon og Merlot (ofte findes sammen i en Bordeaux-blanding).

Dog udgør hvide druesorter 55 procent af landets 96.000 hektar vinmarker. Chenin Blanc er republikens mest plantede drue med 18,5 procent af alle beplantninger. Selv om det ikke har bevaret sin tidligere dominans inden for vinmarker som en kilde til brandy og befæstede vine, beholder den sin position som en førstnævnte position efter at have overgået stort set til en rolle, der leverer sprøde, tørre hvide vine.

show blocks helper

Vintyper

Price Range

Vindruer

Matcher

Lagring

  
Priserne er incl. 25% moms.

Viser alle 3 resultater