Alle vine
Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon, den elegante hvide drue

Cabernet Sauvignon er druernes jetsetter. Den rejser over hele verden, men blomstrer sent  i foråret, hvor den er, og trives i varme klimaer. Når den modnes, er den berømt for intensitet og smagsdybde, afbalanceret med en fast syre på grund af den blide modning i et varmere klima.

Bunches of cabernet wine grapes on old vine

Bunches of cabernet wine grapes on old vine

Cabernet Sauvignon er også en af verdens mest anerkendte druesorter for rødvin. Den dyrkes i næsten alle større vinproducerende lande blandt et forskelligt spektrum af klimaer fra Canada til Libanons Beqaa Valley.

Den lille, tykhudede Cabernet drue

Den lille, tykhudede drue med skaller der er fyldt med smag, mørkeblå farver og tanniner. Dyrket over hele verden varierer smagsindtrykkene. I Frankrig blandes den ofte med den blødere Merlot eller den køligere Cabernet Franc, og er normalt lidt højere i surhed.

I de sydlige sfærer, såsom Chile og Californien, er de lækkert alene og er kendt for at være en smule mere frugtbare. Generelt er denne berømte drue medium til fyldig med mørk frugtsmag og en umiskendelig “salt” smag.

Vinene indeholder ofte mange tanniner, hvorfor den passer godt sammen med robuste kødretter fra okse til vildt og et udvalg af oste, også de blåskimlede.

Se Cabernet Sauvignon vine på wineXchange

Andre druer, du skal kende

Corvina (til Amarone)

Pinot Noir (Bla. til Rød burgogne)

Chardonnay ( bla. til Champagne) 

Populære vine på denne drue:

 

Marques de Castilla Barrica

Marchesi Antinori Tignanello Toscana IGT

Sassicaia 2016, århundredets årgang

Italiens vindistrikter i verdens største vinland

Cabernet Sauvignon vin:

Priserne er incl. 25% moms.

Viser 1–10 af 17 resultater