Alle vine
Græsk mad

Græsk mad er så sundt, lækkert og nemt at lave, se selv!

Græsk mad er noget af det sundeste i hele verden. Det siger læger og ernæringsforskere, så der mo jo være noget om det. Undersøgelser viser, at på de mindre øer, hvor man stadig ikke spiser fast food, men nyder masse fisk og skaldyr og anvender god olivenolie og friske grøntsager, lever befolkningen rigtigt længe. En af dem er Athos, som er noget så sjældent som en  munkerepublik med delvis selvstyre på den østligste halvø til Chalkidiki, der er juridisk selvadministrerende, men en integreret del af Grækenland.

Men den ret vi springer ud i er ikke afholdenhed og daglange meditationer, eller at du behøver at banke på et græsk munkekloster som Athos, for at spise lækker nem og ofte sund mad, der så i parentes går fremragende ikke kun med græsk vin, som vel er undervurderet, men også velvalgte vine, ofte hvide om sommeren fra alle de lande, vi repræsenterer på disse vinsider. Husk en ret med blide grøntsager ikke kræver en bombe af en vin og omvendt så vil en Chardonnay passe fint til retten herunder, og som du kan se i vort nyhedsbrev også franske rødvine eller skum. Det er sommer, og det er på tide vi holder en fest, og ingen gør det bedre end grækerne Skål/Yamas!

Du kan finde flere græske retter på vort rejsesite med mange artikler om Grækenland, deres livsstil og lækre øer.

Souvlaki, en af Grækenlands tre mest kendte retter, spid din mad.

Traditionel græsk souvlaki er måske en af ​​de 3 mest kendte retter i Grækenland. Ved siden af græsk salat eller Tzatziki eller Moussaka.

I Grækenland kommer Souvlakis i to versioner. Dem der er lavet med et træspyd og dem der er lavet med et metalspyd. De grundlæggende forskelle er, at dem, der er lavet med et træspyd, er mindre i størrelse, hvilket gør dem ideelle til at tilføje dem i en pita wrap. Mens dem, der er lavet på et metalspyd, er større. De af træ er nemmere at marinere på grund af deres størrelse. Mens souvlakierne, der er lavet med et metalspyd, normalt kommer med forskellige typer grøntsager (som løg, peberfrugt og tomat) tilsat mellem kødstykkerne for at give ekstra smag. Så laver du enten mindre træ-souvlakis, ordentligt marinerede, eller du laver større souvlakis med et metalspyd og nogle grøntsager imellem.

Græsk Souvlaki Opskrift – Svinekød Souvlaki Med Ladolemono Dressing

Denne græske Souvlaki-opskrift er til at lave den traditionelle svinekødssouvlakis med træspydet og Ladolemono-dressingen på toppen. De er ret enkle at lave. Alt du skal gøre er: Skær kødet i stykker. Træk kødet på spyddene. Mariner i 2 timer eller natten over (ideelt set). Grill. Og server med lidt Ladolemono på toppen. Ret nemt ikke? Med hensyn til den type kød, jeg bruger, er det udbenet svinenakke. Husk på, at når du laver Souvlakis, skal du have et stykke kød, der indeholder en passende mængde fedt. Fedt er nødvendigt for at holde kødet blødt, juicy og også gøre det endnu mere smagfuldt.

Ladolemono dressing

I Grækenland bruges denne berømte dressing på nærmest al grillet kød. Det bruges som smør på toast. Det er faktisk ganske enkelt olivenolie, blandet med friskpresset citronsaft, men når det hældes over grillet kød, gør det en kæmpe forskel i smagen. Det tilfører øjeblikkeligt ekstra fugt til kødet, så det smager saftigere. Mens citronen neutraliserer den stærke smag af fedt ud af kødet. Souvlaki-marinade Den autentiske græske souvlaki-opskrift kræver en enkel og nem marinade. Lidt olivenolie, friskpresset citronsaft, tørret oregano og peber er alt hvad du virkelig behøver for at lave en lækker græsk souvlaki.

Flere græske opskrifter

Fasolatha suppen er god hele året