Alle vine
Hvad er handelsbetingelser for WineXchange?


Handelsbetingelser for winexchange handler om, hvordan du køber vin, dine rettigheder, tilmelding til nyhedsbrev, sikkerhed mv.

Er der fordele ved at tilmelde sig nyhedsbrevet?


Du vælger frit, om du vil tilmelde dig eller ej. Du kan sagtens købe vin uden tilmelding.
Men hvis du tilmelder dig, så får du følgende gratis fordele:

Du får særtilbud kun for modtagere af nyhedsbrevet
Du inviteres til vin events, første gang antageligvis sent efterår 21
Du  inviteres til vinrejser fra 2022 med udvalgte rejsepartnere
Du bliver klogere på vin med vore gode råd og deling af viden om vin
Du kan framelde fra dag til dag

Priser og betaling


Alle priser er i danske kroner og de i dag gældende afgifter. Der tages forbehold for trykfejl og udsolgte varer. Alle oplyste priser er inkl. moms.
Alle priser i vinshoppen er baseret på salg af hele kasser (6 flasker). Fragt er 50 kr., dog gratis ved køb over 625 kr. fratrukket evt rabatter.
Prisen i vinauktionen er baseret på vindende bud + auktionssalær plus moms. Fragt er beregnet på samme måde som nævnt lige ovenfor.
Når du betaler over internettet, vil alle dine personlige informationer blive krypteret, inklusive dine bankoplysninger. Du kan benytte flg. betalingstyper: Visakort, Master Card, Diners Club, American Express og Mobilepay.
Der kan evt. pålægges gældende betalingsgebyr, afhængigt af den valgte betalingsform.
Faktura sendes pr. mail. Der vedlægges altid en følgeseddel på alle ordrer, hvor der er en oversigt over køb og som skal bruges ved evt. returnering af varer. Drikkervarer herunder vin kan i Danmark kun returneres ved påviselige fejl og mangler. 

Hvad med tilgængelighed af jeres vine og varer?


På dyrere vine tager vi altid forbehold for fluktuerende dagspriser og tilgængelighed. Vi kontakter dig først for en endelig aftale. Andre vine og varer kan jo også ramme “udsolgt”, når det går stærkt, så kontakter vi dig lige, som regel med et mindst matchende tilbud i forhold til den pris/kvalitet, du har bestilt, – som kompensation fra vor side.

Levering


Vi tilbyder normalt 1-4 dages levering over hele landet til brofaste øer. Visse vine kommer fra fjernlager og kan tage op til en uge. 
Vi leverer med fragtmand hverdage, hvor levering finder sted mellem kl. 8-16.

Retur og ombytning


Ifølge Forbrugeraftaleloven er drikkevarer ikke omfattet af returret. WineXchange har dog valgt at yde den ekstra service, at give vores kunder 5 dages ombytningsret fra det tidspunkt, du modtager vinen. Du kan vælge at bytte vinen til en anden vin hos WineXchange eller få et bevis på tilgodehavende. 

Hvad med fejl i tekster eller priser på sitet eller manglende lagerbeholdning?


Det kan jo ske en sjælden gang, og vi hæfter ikke for fejl af denne art, men tilbyder altid en god pris på en anden vare eller senere levering og retter fejl, der påpeges samme dag så vidt muligt. Vi sætter en ære i, at alt er rigtigt.

Hvilke særlige regler gælder for handel på wineXchabge vinauktion?

For det første har du 14 dages fortrydelsesret fra det tidspunkt du gav hammerslag. Har du ikke betalt vinen til tiden, så bortfalder fortrydelsesret.
Vinen skal returneres for din regning inden for de 14 dage til aftalt adresse, se herunder.
Vinen der returneres skal være i samme stand, som da vil leverede den til dig.
Du betaler selv for at returnere. Vi refunderer først, når vi har vinen retur hos os, og har kontrolleret vin ikke har ldit overlast som ridser i etikette mv. Vi fotograferer alle vine solgt på auktion, for at undgå diskussion herom. Er varen beskadiget, kan den være meget svær at gensælge, og så begrunder vi et nedslag eller at nægte at tage imod vinen retur. En dyr vin til over 1000 kr med beskadiget udstyr fra kapsel til etikette, kan miste sin auktionsværdi, uanset den er fuldt drikkelig.
Vines drikkelighed garanterer vi ikke. Det er dit ansvar at vurdere om den pågældende vin i den pågældende årgang er drikkelig eller ej. Vi rådgiver meget gerne, og tjekker mægden af vinen i flasken, og tager kun vine ind vi har kontrolleret og spurgt til opbevaring for. Men selv i en topvin kan der være propsmag, dog meget sjældent, men det er risikoen ved at handle på vinauktion.

Reklamation og varereturnering


WineXchange yder 2 års reklamationsret i henhold til købeloven, dog følger reklamationen altid varens naturlige holdbarhed. Vin har meget forskellig holdbarhed. Nogle hvidvine 1-2 år, andre som store rødvine over 10 år. Det kan også variere fra årgang til årgang. Reklamationsretten dækker ikke fejl, skader eller slitage, direkte eller indirekte opstået som følge af forkert betjening, ringe vedligeholdelse, vold eller uautoriserede indgreb. Herunder at kapsler, etiketter og prop og indhold er som kunden modtog dem og klar til videresalg uden fejl. Reklamation over fejl og mangler skal meddeles WineXchange indenfor rimelig tid. Varen kan  ved påvist fejl returneres for ombytning eller efter aftale evt. kreditering. I forbindelse med reklamationssager afholder WineXchange alle rimelige returneringsomkostninger.
Ved fejl, mangler eller evt. udeblevne leverancer bedes henvendelse straks rettet til:

WineXchange
Vesterbrogade 149
1620 København V
+45 31 31 19 39
mail@winexchange.dk

Vare returnering


Varereturnering foregår for kundens regning til den lageradresse, du får tilsendt, som svar på din mail. 
Vor hovedlagre ligger i Birkerød og på Lolland.
Bemærk at vi ikke modtager pakker sendt pr. efterkrav. Returnering kan også ske ved at nægte modtagelse eller aflevere varen personligt hos vort hovedlager. Det er ikke et krav men ekspeditionen fremmes, hvis fyldestgørende informationer følger pakken – eksempelvis kopi af ordrebekræftelse, registreringsnummer og kontonummer for bankkonto, hvortil refusion kan foregå, kopi af evt. forudgående korrespondence mv.

Sikkerhed på nettet


www.winexchange.dk anvender sig af onlinebetalingssystemet Stripe, som er et af de mest sikre der findes. 

Børn og unge under 18 år


Du skal være fyldt 18 år for at handle på www.winexchange.dk. Er du under 18 år, skal du have samtykke fra dine forældre.

Links til yderligere information om handel på nettet:


www.dibs.dk – Dansk Internet Betalingssystem
www.forbrug.dk – Forbrugerstyrelsen
www.net-tjek.dk – Forbrugerstyrelsen – med karakterbog over onlinebutikker
www.fbr.dk – Forbrugerrådet
www.fi.dk – Forbrugerinformation