Masseto, den ny dreng i klassen italiensk supervin

Masseto, en af Italiens mest berømte vine og så på Merlot!

Masseto er en af ​​de mest berømte Super Toscana-vine, lavet udelukkende af Merlot. Den er lavet af Tenuta dell’Ornellaia og er kendt for sin aromatiske kompleksitet, overdådige frugt og garvestruktur og betragtes konsekvent som en af ​​de bedste vine i verden med auktionspriser, der matcher. Det er klassificeret som IGT Toscana. Den nye super klassifikation.

Merlot

Fra lerbrud til Supertoscaner, Masseto gik hele vejen

Den 6,6 hektar store vingård, et tidligere lerbrud, blev identificeret af den berømte enolog André Tchelistcheff som et stort potentiale for Merlot. Dette skyldes det høje indhold af kompakt ler, især i den centrale del, med mere sten- og sandbaseret jord i den øvre og nedre del. Vingården forvaltes i små områder, og på trods af sin beskedne størrelse kan høsten tage op til en måned.

Masseto, Toscana

Masseto, Toscana

Efter valg af druer før og efter afstamning finder Massetos gæring sted i temperaturstyrede rustfri ståltanke. Basisvinene modnes derefter i udvalgte franske egetønder i cirka et år. Efter blanding lagres vinen i endnu et år.

Masseto blev først frigivet i 1981 og nåede øjeblikkelig anerkendelse. I dag udgør produktionen i alt omkring 35.000 flasker om året. Som med Ornellaia har Masseto været ejet af Frescobaldis siden 2005, og Michel Rolland har været konsulent siden Tchelistcheffs død i 1994.

Idag er Massetto en af Italiens dyreste vine og et anerkendt investeringsobjekt. Med priser over 4000 kr for en flaske, ligger de fleste i en aflåst vinkælder og venter på endnu højere priser.

Har du små 70.000 kr for 7 vine, så se her

Topbilledet herover beskriver et udvalg af lækre årgange. Regn med priser fra 4000 kr til 6000 kr i stigende tendens.
En flaske fra hver årgang fra 2011 til 20177, 7 flasker vil i 2021 set i Italien koste små 70.000 kr i alt, hvis de kan opdrives.