Vine fra Beaujolais er elegance, varietet og så er de ret Bourgogne beslægtede

Vine fra Beaujolais er ret beslægtede med Bourgogne især geografisk, men den dominerende drue er Gamay.

Beaujolais er en vigtig vinregion i det østlige Frankrig, berømt for sine levende, frugtagtige røde vine fremstillet af Gamay. Det ligger umiddelbart syd for Bourgogne, som det undertiden betragtes som en del på trods af at det er inden for Rhone-administrationsområdet.

De udbredte beplantninger af Gamay her gør Beaujolais til en af ​​de få regioner i verden, der er så fokuseret på en enkelt druesort. Pinot Noir bruges i små mængder i røde og rosévine, men i regionens identitet udfases den og var kun tilladt til og med høsten 2015. Selvom regionen bedst er kendt for sine røde vine, producerer regionen også hvide Beaujolais Blanc, fra Chardonnay og Aligote. Disse to hvidvinsorter bruges også undertiden i de lokale rødviner, hvor de kan udgøre op til 15% af den endelige blanding.

Beaujolais området og de 10 cru

Den ikoniske vindmølle i Romanèche-Thorins (Moulin à Vent AOP) er vartegnet for Beaujolais vine Også Den nu afdøde og navnkundige Stjerne kok Paul Bocuse benyttede møllen i logoet for sin restaurant i Lyon.
Der er flere former for røde Beaujolais-vine: standard Beaujolais (inklusive Beaujolais Superieur), Beaujolais Villages og den karakterfulde, ungdommelige Beaujolais Nouveau.
Regionens vin af højeste kvalitet er de fra de ti Beaujolais ‘crus’ – ti vinmarker, der længe er anerkendt som det fineste i området. Hver af disse ti (Brouilly, Chenas, Chiroubles, Cote de Brouilly, Fleurie, Julienas, Morgon, Moulin-a-Vent, Regnie og Saint-Amour) har sin egen betegnelse.

Vi fører 3 af de bedste cru og producenter fra Beaujolais.

Vinlande

Vinrejser

show blocks helper

Price Range

  
Priserne er incl. 25% moms.

Viser alle 3 resultater