Vine fra Sicilien

Vine fra Sicilien er et af vore fokuspunkter og understreger så klart Italiens enorme varietet inden for vindyrkning. Du kan være en måned på Sicilien og drikke vine, du sikkert aldrig har hørt om hver dag.
Sicilien  af Europas ældste vindyrkningsregioner byder efter flere 1000 år på nogle behagelige overraskelser. Siciliens ønologiske historie er en gammel historie, der stammer fra det tidspunkt, hvor øen var en del af Magna Graecia.

Italiens vindistrikter

Italiens vindistrikter

Vine fra Sicilien er meget mere end vine fra Etna

Man forbinder normalt fine vine med det vestlige Sicilien eller områdene nær Etna-bjerget, men mange nye vingårde er sprunget op over øen. Siciliansk vinproduktion er ikke kun sorter. Siciliens vintage-vin er en magisk vinkreation, og mange af øens traditionelle vine og spiritus er berømt langt uden for dens bredder. Sicilien har udover sine bord og dessertvine også en række regionale likører.

Vinene  er velsignet af et perfekt vinklima

Magien ligger i den frugtbare jord og Siciliens lange, skyløse somre – med fugtighed, men næsten ingen regn fra juni indtil høsten i slutningen af ​​august – to faktorer, der gør sicilianske årgange bemærkelsesværdigt konsistente fra år til år.

Siciliens gamle vinhistorie og lokale druer

Den udsøgte gæstfrihed, der tilbydes af mange vingårde, har spredt sig over hele øen. Mange vinfremstillingsvirksomheder er åbne for offentligheden for smagning, hvilket giver mulighed for at sætte pris på produktionen af ​​sicilianske vine DOC og DOCG, hvad enten det er rødt, hvidt, rose, likør eller mousserende, stammet fra dyrkning af indfødte druesorter: først og fremmest Zibibbo, den ældste, importeret fra fønikerne i Pantelleria, Black Avola, Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio, Carricante, Catarratto, Cricket, Frappato, Perricone og Inzolia.

Oranges and lemons on a wooden table with blue sea, Mount Etna and clouds in the background

Oranges and lemons on a wooden table with blue sea, Mount Etna and clouds in the background

Den sicilianske vinproduktion

Vinproduktionen koncentreres for 80% i provinserne Trapani, Agrigento og Palermo. Province of Trapani repræsenterer over 50% af det samlede regionale beløb. Den eneste sicilianske DOCG-vin (registreret og garanteret oprindelsesbetegnelse) er Cerasuolo di Vittoria produceret i området Ragusa med vinstoksorterne Nero d’Avola og Frappato. Nero d’Avola, et siciliansk symbol: Fra den sydøstlige del af øen, mellem Ragusa og Syracuse, har den spredt sig overalt, ofte med svingende resultater, kæmper mod de internationale vinstok-sorter og blevet et siciliansk oenologisk symbol.

Se også traveltalk.dk for inspiration til vinrejser til Frankrig, Italien, Spanien mv.

Det officielle site Visit Sicily med vinafsnit. 

show blocks helper

Vintyper

Price Range

Vindruer

Matcher

Styles

  
Priserne er incl. 25% moms.

Viser alle 6 resultater