Veneto vokser stadig  i betydning for danske vinelskere

Vine fra Veneto kan vi rigtig godt lide herhjemme. Flere bøffer er serveret med en Valpolicella eller en Amarone end med de flest andre vinmuligheder. Amarone er nærmest terapi. Den store, fyldige basse af en vin kan drikkes med hovedretten, – den kan skære hovedet af Chili con carne, hvis det skal være, og byde op til den bedste peberbøf, men kan også i et meditativt hjørne af tilværelsen skæres i lækre skiver helt solo nolo, og alt er godt igen.

Italiens vindistrikter

Italiens vindistrikter

Veneto er en betydelig og stadig vigtigere vinregion i det nordøstlige hjørne af Italien. Administrativt udgør det en del af Triveneto-zonen sammen med dets mindre naboer Trentino-Alto Adige og Friuli-Venezia Giulia. Med hensyn til geografi, kultur og vinformer repræsenterer det en overgang mellem den alpine, Germano-slaviske ende af Italien, hedder det vist, og den varmere, tørrere og mere romerske del af Norditalien  mod syd, som Umbrien og Toskana også er en del af.

Det lidt mindre Veneto med de store vine

Veneto er lidt mindre end Italiens andre vigtigste vinproducerende regioner – Piemonte, Toscana, Lombardiet, Puglia og Sicilien – men Veneto producerer dog mere vin end nogen af ​​dem. Selvom de sydlige regioner Sicilien og Puglia i lang tid var Italiens vigtigste vinproducenter, begyndte denne balance at skifte nordover mod Veneto i sidste halvdel af det 20. århundrede. I 1990’erne blev den sydlige italienske vin lidt væk i en stadig mere konkurrencedygtig og krævende verden, mens Veneto byggede sin position på imponerende vis og fik universel anerkendelse med f.eks. Valpolicella, Amarone, Soave og Prosecco.

Veneto tog førertrøjen på intense rødvine

Vine fra Veneto er også dessert vine foruden de store rødvine. Men rødvinene er lokomotivet:  Med frugtagtig rød Valpolicella, der supplerer sine intense Amarone- og søde Recioto-modstykker, er Veneto bevæbnet med et formidabelt arsenal  af røde vine, der matcher  sine forfriskende hvide, såsom Soave og mousserende Prosecco. Selvom meget af de nye vinarealer, der understøttede Venetos øgede vinproduktion, var af tvivlsom vinproduktion, er i dag mere end 25 procent af regionens vin fremstillet og solgt under DOC/DOCG-titler. Og der er stjernevin imellem. Se vort kvalitetsudvalg.

Forslag til vine fra Veneto

Domini Veneti Pruviniano Amarone 2013

Domini Veneti Pruviniano Amarone 2013

show blocks helper

VINREGIONER toggle

Vintyper

Price Range

Vindruer

Matcher

Styles

  
Priserne er incl. 25% moms.

Viser alle 10 resultater