Vine fra Priorat

Vine fra Priorat kommer fra en lille, dynamisk vinregion i Catalonien, det nordøstlige Spanien, ikke voldsomt langt fra Barcelona. Privats vine er primært fyldige rødvine, der er rykket langt frem i bussen til berømmelse hos vinfolket i de sidste par årtier. Den klassiske Priorat-vin er lavet af gamle vinstokke Garnacha og Cariñena og har koncentrerede aromaer af lakrids, tjære og brandy-kirsebær.

Priorat-wine-region-curvy-spanish-roads take you there

Priorat-den utrolige vin region syd for Barcelona -region-“curvy-spanish-roads take you there”. 

Enestående rødvin fra Priorat

Rød Priorat-vin (regionen producerer også små mængder hvid og rosé) er enestående i tre henseender. For det første er det en af ​​meget få verdensklasse vinstile, der er baseret på Grenache – en kategori, hvor den kun er at sammenligne med røde Châteauneuf-du-Pape og de førende vine fra Californiens Sine Qua Non. For det andet er det en af ​​kun to stilarter, der har Spaniens topklasse DOCa-klassifikation (den anden er Rioja). Og for det tredje er det steget fra at være næsten ukendt på det internationale vinmarked for 15-20 år siden til at være en af ​​verdens dyreste vine.

Priorat og vinproduktionen, forudsætninger og metoder

Spaniens varme, tørre vinmarker er kendt for deres lave udbytte, men Priorats vinstokke er lavtydende selv efter spanske standarder. Udbytterne her er i gennemsnit mindre end fem hl / ha (hl / ha). For at give en vis sammenhæng er det spanske gennemsnit 25hl / ha, mens vinmarker i køligt, vådt Tyskland giver nærmere 80 hl / ha.

Jord er af største betydning for vinproducenter i Priorat, da terroir er kendt for at formidle meget af den mineralitet, der er forbundet med regionens vine. Priorats flagskibsjordtype er “llicorella” – en frit drænet, næringsfattig jord bestående af delvist nedbrudt skifer og kvarts (‘llicorella’ er det catalanske navn for skifer).

Vinfremstilling i Priorat siden 12. århundrede

Regionens relativt nylige stigning til berømmelse og ære berømmer dens lange historie med vinfremstilling. Vinfremstilling dateres tilbage mindst til det 12. århundrede, da munke fra den karthusianske orden oprettede et Priorato dei Scala Dei-kloster og plantede vinmarker der. Klostrets ruiner kan stadig besøges i dag, og vinstokke krammer stadig bakkene nedenunder.

Priorats lagring

De fleste Priorat ældes i egetræ i mindst 12 måneder, og de officielle Priorat DO-produktionslove anerkender tre niveauer af vinkvalitet baseret på modningstider:

Crianza tilbringer et behageligt år i egetræ efterfulgt af et år på flaske inden frigivelse.
Reserva tilbringer et år i egetræ og derefter to år på flaske.
Gran Reserva tilbringer to år i egetræ og tre år i flaske. I praksis bruger få vingårde disse traditionelle aldringsklassifikationer.
Ved siden af ​​den traditionelle Garnacha og Cariñena bruger en række Priorat-vinproducenter internationale druesorter som Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah til deres rødvine.

Priorat og de hvide vine

Et noget mindre men fint kapitel. Regionens hvide vine er fremstillet af de fire godkendte hvide sorter, Garnacha Blanca, Macabeo, Pedro Ximénez og Chenin Blanc.

show blocks helper

Vintyper

Price Range

Vindruer

Årgång

  
Priserne er incl. 25% moms.

Viser alle 2 resultater